Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυτά είναι τα studios που έχει εξαγοράσει μέχρι σήμερα η Microsoft για το Xbox

*
Η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft είναι σαφώς η κορυφαία είδηση των τελευταίων ετών για την αγορά των videogames, αλλά έχει ενδιαφέρον το πόσες ομάδες έχει αποκτήσει το Xbox τα τελευταία χρόνια και πως έχει χτιστεί αυτή η αυτοκρατορία. Τα Xbox Game Studios ιδρύθηκαν το 2000 και το 2001 η Microsoft ίδρυσε την Turn 10 Studios. Η 343 Industries ιδρύθηκε το 2007, ενώ η Coalition το 2010 μετά την εξαγορά του IP της σειράς Gears of War από την Epic Games. Το 2018 η Microsoft ανακοίνωσε την ίδρυση της The Initiative, της πρώτης ομάδας της στην Santa Monica και η οποία θα αναλάβει να το νέο Perfect Dark videogame, ενώ το 2019 ιδρύθηκε η World’s Edge για να αναλάβει τη σειρά Age of Empires.

Η πρώτη εξαγορά της Microsoft έγινε το 2002 και τάραξε τα νερά της βιομηχανίας, αφού απέκτησε την θρυλική Rare που είχε δημιουργήσει μερικά εμβληματικά παιχνίδια. To 2014 έγινε η επόμενη μεγάλη κίνηση, αφού η Microsoft εξαγόρασε την Mojang, την εταιρεία πίσω από το εξαιρετικά πετυχημένο Minecraft έναντι 2.5 δισ. δολαρίων. Το 2018, σε μια συνέντευξη Τύπου που θα θυμόμαστε για χρόνια, η Microsoft εμφάνισε πίσω από τον Phil Spencer μια καρτέλα που άρχισε σιγά-σιγά να γεμίζει με ονόματα που ανακοινώνονταν πλέον ως προσθήκες στα Xbox Game Studios. Έτσι, εκείνη τη χρονιά προστέθηκαν στο δυναμικό της αμερικανικής εταιρείας οι: Compulsion Games, Ninja Theory, inXile Entertainment, Obsidian Entertainment, Playground Games και Undead Labs.




Το 2019, σε μια παρόμοιας λογικής παρουσίαση, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Double Fine Productions, η οποία κυκλοφόρησε και πριν λίγο καιρό το Psychonauts 2. Το 2021, η εξαγορά που προκάλεσε αναστάτωση στη βιομηχανία ήταν αυτή της ZeniMax Media / Bethesda Softworks που έναντι 7.5 δισ. δολαρίων πρόσθεσε στο δυναμικό της Microsoft τις εξής εταιρείες: Alpha Dog Games, Arkane Studios, Bethesda Game Studios, MachineGames, id Software, Tango Gameworks, Roundhouse Studios, ZeniMax Online Studios.

Πριν από μερικές ώρες, η Microsoft ανακοίνωσε και την πρόθεση εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι σχεδόν 70 δισ. δολαρίων που θα προσθέσει στο δυναμικό της τις εξής 9 ομάδες: Treyarch Games, Infinity War, Blizzard Entertainment, Beenox, Toys for Bob, High Moon Studios, Sledgehammer Games, Raven Software και King.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*